Preguntes freqüents2023-03-06T09:55:41+01:00

Quin és el termini de sol·licitud?

21 febrer, 2023|

El termini de presentació de la sol·licitud s’inicia a partir del dia 22 de febrer (inclòs)  i tindrà una durada de 15 dies naturals.

He de presentar una sol·licitud per cada establiment que posseeixo?

21 febrer, 2023|

Només pot presentar-se una sol·licitud per beneficiari. No obstant això, aquesta sol·licitud pot incloure una petició d’ajuda entre dues o més establiments d’un mateix titular, havent d’utilitzar tots dos establiments el mateix usuari i contrasenya. En cas de presentació d’una nova sol·licitud, només es tendrà present la primera sol·licitud registrada.

Com s’han de justificar les vendes?

21 febrer, 2023|

Les entitats beneficiàries han de procedir a la justificació de la subvenció, aportant de manera telemàtica a la plataforma tecnològica la següent documentació:

  • El nombre de DNI de la persona que ha consumit el bo
  • Factura o tiquet de la compra, de mínim trenta euros, en la qual s’ha usat elbo de descompte, on s’especifiqui el preu abans i després d’aplicar el descompte, així com l’import de la bonificació aplicada.
La justificació i cobrament dels bons podrà fer-se efectiu amb caràcter quinzenal. Una vegada verificat per mostreig el compliment dels requisits, es procedirà a efectuar la liquidació i pagament al compte bancari de l’entitat beneficiària.

Com bescanvio els bons si soc un establiment?

21 febrer, 2023|

Les entitats adherides disposaran d’un usuari i contrasenya única que permet accedir a la seva àrea privada en la plataforma. Una vegada dins, deuran: Comprovar els bons disponibles amb una numeració específica i única associats a l’entitat adherida Obtenir el bo per a oferir-lo a la clientela que compleix els requisits establerts Canviar el bo emplenant la informació sol·licitada del tiquet i adjuntar una fotografia d’aquest

Go to Top